Update Corona maatregelen TC Valburg (14 oktober 2020)

14 oktober 2020


 
Zoals werd verwacht heeft het kabinet gisteren nieuwe, strengere maatregelen aangekondigd om de opmars van het Corona-virus een halt toe te roepen.
Wederom een flink aantal richtlijnen die ons beperken in onze dagelijkse bezigheden.
 
HET GOEDE NIEUWS IS DAT WE MOGEN BLIJVEN TENNISSEN, ZOWEL VRIJ TENNISSEN ALS TRAINEN/LESSEN.
 
Zoals altijd volgt TC Valburg ook nu de aanbevelingen van de KNLTB. 
De KNLTB heeft besloten de KNLTB Competitie 2020 per direct te beëindigen, zowel voor de jeugd als de senioren. Daarnaast is het op geen enkele manier toegestaan om in welke vorm dan ook competitie (georganiseerde wedstrijden) te spelen. Dit houdt voor ons in dat wij helaas ook tot minimaal 11 november 2020 de winteravondcompetitie stil moeten leggen. Wel mag er vrij getennist worden, zowel enkel als dubbel.
Dubbelen bij tennis kan, mits er bewust altijd 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.
 
Ook kan er gewoon gelest worden. Jullie kunnen je nog steeds inschrijven voor de lessen die na de herfstvakantie starten. Zie mail van de Technische Commissie.
 
Tenslotte wil ik iedereen er nog op wijze dat het park gesloten blijft voor toeschouwers bij het tennissen of lessen. Kom hoogstens 5 minuten voor de tijd waarop je de baan hebt gereserveerd naar het park en verlaat het park meteen nadat je klaar bent met spelen.
 
Onderstaand de laatste veranderingen in het protocol nog even op een rijtje:
  • Het is niet toegestaan op welke manier dan ook in competitieverband te spelen
  • Het terras, de kantine en kleedkamers zijn gesloten.
  • Bij trainingen voor jeugd tot en met 17 jaar geldt geen maximaal aantal kinderen per baan.
  • Bij trainingen voor volwassenen geldt een maximum van 4  personen per baan (exclusief de trainer).  
 
Het "Protocol verantwoord tennissen TC Valburg 14/10/20" vinden jullie in de bijlage van dit nieuwsbericht.
201014 protocol verantwoord tennissen TC Valburg webversie.pdf

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 488 431 627

Address

Stationsstraat 36
6675 AW Valburg